Fotószakkör

A fotószakkört olyan diákoknak ajánljuk, akik szeretnék lenyűgözni az ismerőseiket a szebbnél szebb képeikkel. Akiket érdekel a képkészítés, a képi dokumentálás, ilyen módon a környezetünk megörökítése.
A szakkör ideje alatt megismerkedünk egy-egy korabeli technikával, majd a hagyományos fekete fehér kép készítését gyakoroljuk. Ezt követően a digitális gépeké és a számítógépé lesz a főszerep. Megtanuljuk mi fán terem a megabájt és a megapixel, hogy kerül a kép a gépbe és mi módon lehet a legszebbre nyomtatni a képeinket. A lényeg, hogy mindegy mivel, mire, mikor és hol, de legszebb képeket készíthessük el. Mindeközben elsajátítjuk a képolvasást. Mert ugye aki tud képet olvasni, az tud képet írni is! Megtanulunk bánni a formákkal, tónusokkal és a színekkel, amelyek a képeink alapvető alkotóelemei.
Kitűzött feladatunk a város köztéri szobrainak megörökítése és a szobrok történetének feldolgozása lesz. A kész munkákat az interneten, egy kiállításon és egy katalógusban fogjuk bemutatni a projekt végén.

Fotószakkör – Ujvári Sándor
Fényképezéssel gyermekkorában ismerkedett meg. Jelenleg a Magyar Távirati Iroda Fotószerkesztőségének állandó külső munkatársa és Szabad Föld című hetilap fotóriportere. 2010-ig a Kecskeméti Fotókör művészeti vezetője, a 2000-ben elindított Bugaci Kontakt Fotográfiai Tábor alapítótagja. A fotóriporteri munkáján túl nagy hangsúlyt fektet a fotográfia különböző irányzatainak megismerésére, alkalmazására a korabeli archaikus technikáktól napjaink digitális képalkotásáig.