A Jövőd a tét! – Ismét részt vettünk a pályaválasztási kiállításon

Jövőd a tét! címmel idén is pályaválasztási kiállítást szervezett fiatalok számára a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja. Kecskeméten október 17-18-án volt a kiállítás a Lánchíd utcai sportcsarnokban, illetve az első napon sajtótájékoztató, ezt követően pedig érdekes előadások voltak a Kecskeméti Planetáriumban. Az előadásokon hasznos információkat tudhattak meg szakköröseink is a pályaválasztással, és a munka világával kapcsolatban.

Bővebben...

Kirándulás Pécsre

A szakköri foglalkozások utolsó állomása Pécs volt, ahol a Zsolnai negyed mellett a Leonardo kiállítást, a Pécsi TV-tornyot és az abaligeti barlangot is meglátogatták. Ezen a kiránduláson is megpróbáltunk minden kreatív területnek érdekes dolgokat mutatni.

Bővebben...

Kirándulás Etyekre és Budapestre

2013 őszén megtartottuk első jó hangulatú szakköri kirándulásunkat Etyekre és Budapestre Először a híres Korda Filmparkba tettünk látogatást, ahol többek közt megnéztük a Korda múzeumot, majd sétáltunk egy igazi amerikai városban – helyesebben egy óriási díszletben, melyet több nagy filmben is láthattunk. Elmenőben még lopva messziről megcsodáltuk a Borgiák sorozat gigantikus díszletvárosát, ahol akkoriban is javában zajlott a forgatás. Etyek után Budapest felé vettük az irányt… 

Bővebben...

A Jövőd a tét! – pályaválasztási kiállítás

Jövőd a tét! címmel pályaválasztási kiállítást szervezett fiatalok számára a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja. Kecskeméten október 11-12-én volt a kiállítás a Lánchíd utcai sportcsarnokban, illetve az első napon sajtótájékoztató, ezt követően pedig érdekes előadások voltak a Kecskeméti Planetáriumban. Az előadásokon hasznos információkat tudhattak meg szakköröseink is a pályaválasztással, és a munka világával kapcsolatban.

Bővebben...

Városunk csillagai - a „II. menet”

Vegyetek részt ismét a Kecskeméti Planetárium szeptemberben újra induló kreatív szakkörein!

A programok a fotózás, a film, az elektronikus média és a képzőművészet területein nyújtanak élvezetes, újszerű és tudásban gazdag szakköröket a 10-18 éves gyermekek és fiatalok számára.

Bővebben...

Múzeumok éjszakája 2013. június 22.

A múzeumok Éjszakája rendezvénysorozaton a Kecskeméti Planetárium évek óta részt vesz. A program ismertségét, és jelentős országos propagandáját kihasználva, bemutatkozási lehetőséget biztosítottunk a Városunk Csillagai projekt szakköröseinek a bemutatkozásra. Az évfolyam legszebb alkotásaiból, kiállítást szerveztünk a Planetárium körfolyosóján és így a kiállítás megnyitó volt intézményünkben a Múzeumok Éjszakája első programja. Ezen a napon több mint 600 látogató csodálhatta meg szakköröseink.

Bővebben...

A Városunk Csillagai pályázat szakköröseinek részvétele a Föld Napja 2013 évi programsorozatában

2013. április 20-án tartottuk a Planetáriumban, ha hagyományos Föld Napja alkalmából meghirdetett programjainkat, melyen részt vettek pályázatunk szakkörösei. A program, a következők szerint alakult:
 
14 óra: A kék bolygó – 3D-s film a Földről...
15 óra: Játékos foglalkozás a Planetárium szakköröseinek vezetésével családoknak (fotó, film, média, és képzőművészet témákban)
16 óra: Környezeti ártalmak – előadás és beszélgetés az „áldásos” ténykedéseinkről, itt a Földön
17 óra: Az állatok közelről – 3D-s film az afrikai szavannákon élő állatokról.

Bővebben...

Városunk csillagai

Vegyetek részt ismét a Kecskeméti Planetárium szeptemberben újra induló kreatív szakkörein!
A programok a fotózás, a film, az elektronikus média és a képzőművészet területein nyújtanak élvezetes, újszerű és tudásban gazdag szakköröket a 10-18 éves gyermekek és fiatalok számára.

Bővebben...