Képzőművészet szakkör

A képzőművészet szakkör azokat az érdeklődőket várja, akik szeretnék kipróbálni és elsajátítani a szobrászat új és hagyományos technikáit, nyitottak az elmélyült alkotó munkára.
A szakkör foglalkozásain megismerkedünk és gyakorlatban is kipróbáljuk azokat a módszereket, amelyeket a köztéri szobrászat és téralakítás használ, sok–sok lehetőséget nyújtva az önálló tervezésnek, kísérletezésnek, a tapasztalatszerzésnek. Közösen bejárjuk Kecskemét szoborparkjait, felfedezzük a portrészobrokat.
Kitűzött feladatunk egy előre kiválasztott helyszínre önálló plasztika megtervezése és a hozzá kapcsolódó látványterv és makettek elkészítése lesz, amelyet a projekt végén egy kiállításon mutatunk be.

Képzőművészet – Lakatos Pál Sándor
A Nemzetközi Kerámia Stúdió munkatársa volt, majd a képző- és iparművészeti középiskola egyik alapítója és 18 éven át tagozatvezetője. Mindennapjait a műtermi alkotó munka tölti ki, egyéni kiállításai voltak itthon és külföldön. Rendszeres résztvevője hazai és nemzetközi művésztelepeknek. Eddig több mint húsz köztéri szobrát helyezték el itthon és külföldön, Kecskemét köztéri szobrainak nagy részét ő restaurálta.